Това е война, един безкраен апокалипсис

Гледам и чета новините и се чудя какво става със света. Природните бедствия придобиха постоянно присъствие в дневните новини. Навсякъде по света се случват беди. Първо Земетресения, после цунамита. Разрушения, жертви, удавени, убити. Стотици хора намират гибелта си по време на бедствените ситуации. За капак се получават и усложнения като избухването на атомната централа „Фукушима 1“. Нима това ни очаква за напред – разрушения, след разрушения. Нима такава ни е била съдбата да измрем като кучета. Положението в целия свят е трагично. Миналата година също се случиха редица природни бедствия – отново имаше земетресения и цунамита, избухна и вулкана, чието име не мога да произнеса, който замрази летателния транспорт на цяла Европа. Имаше и редица наводнения в следствие от прекомерните дъждове. Дори и климатичните условия се променят. В България вече няма четири сезона или поне аз не ги разграничавам. Как може единия ден градусите да бъда 10, а на другия -10. Та това е разлика от 20 градуса. Не живеем на екватора що за време е това. През държавата ни минаха редица циклони и антициклони, ураганни ветрове и сибирски студoве. Какво му става на този откачен свят..?

Да не говорим за това как хората сами си усложняваме живота. Кое разумно същество постоянно би избивало близките си и то за някакви материални придобивки. Нима е нормално хората по целия свят да водят войни за някакъв си петрол, който няма да донесе на хората нищо друго освен пари. Що за егоизъм е това? Нима не им пука за милионите избити невинни хора?

Ето отново военен конфликт, сякаш си нямахме достатъчно напоследък. Да не говорим, че този за Ирак като че ли още не е приключил. Ако питате мен – никога няма да приключи или поне – не и докато не им свърши петрола.

Не е ли странно как могъщите Щати се бутат навсякъде стига да имат някакъв интерес? Като ги гледам все са на всяка манджа мерудия, като че няма достатъчно. Конфликти в света винаги ще има, но нужно ли е те да преминават във войни, в борби, в които ще умрат още стотици хиляди невинни жертви. Защо ли Международната общност не се намеси по време на протестите в Гърция или защо не се намеси с военната си мощ, за да стабилизира положението в Египет – може би, защото тези страни нямат петролни находища.

Направо нямам думи колко алчен е станал света. Смешното в случая е това, че в този конфликт (за Либия) водеща сила не се оказа САЩ както обикновено, а Франция.. Според мен това е просто една илюзия – няма реален начин щатите да не участват активно във военните конфликти. А дори и да са решили да не се наместват по този начин в конфликта, то това непременно е защото имат нещо друго наум. Никой в този свят не прави нещо, защото е правилно – а само, защото така иска, защото ще извлече полза.

Ето в какъв свят живеем, свят, в който всеки гледа собствените си интереси. Интересно ми е, ако продължим да живеем така ще остане ли въобще нещо, което да оставим на следващите поколения или бавно ще унищожим цялото човечество.

Реклами

One thought on “Това е война, един безкраен апокалипсис”

  1. Сащите пак са водещи, французите си вързаха гащите, а Саркозито се опита така да си запази властта във Франция , че нали му изтича мандада…
    А иначе това е светът- жесток и груб за онези, които се окажат на пътя към парите (а.к.а петрола) и Кадафи ще падне и неговата страна ще бъде превзета от „западняците“. Това не значи обаче, че ще се заживеят по-добре. Иран и Ирак са съсипани… Май ще дойде време за Нов кръстоносен поход, просто положението е наистина крехко, на ръба на войната се лази…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s