Цитати

kinopoisk.ruИма нормални часове, но има и недействителни часове, когато времето спира своя ход, когато животът – истинният живот – сякаш е на стъпка от теб. “

Аз преди теб” – Джоджо Мойс

Но изключителната личност се отличава с това, че мисълта ѝ не следва пътя, утъпкан от посредствеността.”

Червено и черно” – Стендал

Много е трудно на щастливците да бъдат смирени.”

Ема” – Джейн Остин

Единственият изход от лабиринта на страданието е прошката.”

Къде си Аляска” – Джон Грийн

Когато бях по-млад и впечатлителен, моят баща ми даде един съвет, който оттогава все се върти в главата ми.“Почувстваш ли желание да критикуваш някого – ми рече той – просто си спомни, че не всички хора на този свят са имали преимуществата, които си имал ти.””

Великият Гетсби” – Франсис Скот Фицджералд

Защо гледаме все към небето? – помисли си Данаил. – Уж не вярваме, а все към небето гледаме.”

Мравки и богове” – Стефан Цанев

22В душата му бушуваха смесени размирни пориви. Той беше твърде млад, твърде силен, изпълнен с толкова жизнени сокове, за да се предаде така лесно на рухването на надеждите си. Длъжен ли беше да прекара всички тези години редом до тази злобна, вечно кисела жена?”

Итън Фром” – Едит Уортън

Мънички сърца подхранваме ги с големи илюзии и в края на процеса крачим като учениците от Емаус, невиждащи,… доверяваме се на един Бог, забравил за самия себе си.”

outlanderЕмаус” – Алесандро Барико

Изключителната му нежност не беше знак за плахост, а по-скоро обещание за сила, д
ържана под контрол… Казваше “Твой съм. И ако ме искаш.””

Друговремец” – Диана Габалдон


Несъвършенствата обаче ѝ придаваха уязвимост, подчертаваща естественото ѝ обаяние – неустоимо съчетание навярно за мнозина мъже.”

Изборът – Никълъс Спаркс

Застана прехласнат и разбра, че тези дни ще оставят незабравим отпечатък върху живота му.”

Изборът – Никълъс Спаркс

Той нямаше представа защо се чувства така нелогично щастлив, тъй като нищо не се бе променило нито в неговия, нито в нейния живот. Той не бе докоснал дори връхчетата на пръстите ѝ, не бе я погледнал право в очите.”

Итън Фром” – Едит Уортън

…вечерта, която прекараха заедно, му бе създала представа какъв би могъл да бъде животът редом с нея и сега беше радостен, че не бе направил нищо, с което да смути милата картинка. Струва му се, че тя разбира какво го бе възпряло…”

Итън Фром” – Едит Уортън

О, онази целувка. Нямаше по-дълбок екстаз. Устните ѝ бяха меки като перце в един миг, изпълнени с жадна страст в следващия.”

Непростено” – Лорън Кейт

Самите думи ухаеха на лято. Виното беше лято, хванато и запушено с тапа.”

Рей Бредбъри – “Вино от глухарчета”

samodiva_coverПейзажът беше застинал. Ранен. Готов да изпищи. Нощта изригваше, разкъсана като черен нар, и от нея кървеше тишина.”

Краси Зуркова – “Самодива”

Представих си през тази призма последните няколко дни – предначертани, направлявани от някакъв космически порив към нещастие. Страданието като нещо, към което да се стремим.”

Краси Зуркова – “Самодива”

Той плъзна очи по лицето ми: настоятелно сини, впиващи се в устните ми, сякаш вече ме целуваше.”

Краси Зуркова – “Самодива”

Не мисли, че няма втори шанс. Животът винаги ти предлага втори шанс… Той се нарича утре.”

Никълъс Спаркс – “Тетрадката”

Аз пък си мисля, Маминке Роза, че за живота няма друго решение, освен да го живееш.

Ерик–Еманюел Шмит – “Оскар и розовата дама”

Опитах се да обясня на родителите си, че животът е странен подарък. В началото надценяваме този подарък и мислим, че сме получили вечен живот. След това го подценяваме и го намираме за гаден, прекалено къс, почти сме готови да го захвърлим. И накрая си даваме сметка, че не е било подарък, а е бил даден само назаем. И тогава се опитваме да го заслужим.”

Ерик–Еманюел Шмит – “Оскар и розовата дама”

„Аз, който съм на сто години, знам добре за какво говоря. Колкото повече остарява човек, толкова по-добър вкус трябва да прояви, за да оцени живота. Трябва да стане изтънчен и артистичен. Всеки кретен може да се наслаждава на живота на десет или на двайсет години, но на сто, когато вече не може да се помръдне, трябва да използва главата си.

Ерик–Еманюел Шмит – “Оскар и розовата дама”

ilan-mask-paypal-tesla-spacex-i-pohodat-kam-neveroyatnoto-badeshteДа, имахме много добри софтуерни инженери в Zip2, но аз можех да пиша код много по-добре от тях. Понякога отива и просто поправях шибания им код. Писна ми да чакам за твоята част от работата, затова просто ще поправя кода ти и сега той върви пет пъти по-бързо, идиот такъв! Имаше един колега, който беше написал на дъската уравнение от квантовата механика, за да изчисли някаква вероятност, и го беше объркал. Казах му: “Как може да напишеш това?”, след което го поправих. От този момент ме мразеше. Накрая разбрах, че може и да съм поправил грешката му, но отсега нататък съм го направил непродуктивен. Просто подходът ми към нещата не беше правилен.”

Ашли Ванс – Илън Мъск. Pay Pal, Tesla, SpaceX и пох1одът към невероятното бъдеще”

Той постоянно изтъкваше недостатъците ми. Казвах му: “Аз съм ти съпруга, а не служител.” Отговорът му, отново и отново, беше “Ако ми беше служител, досега да съм те уволнил”.”

Ашли Ванс – “Илън Мъск. Pay Pal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще”

Някои хора смятаха, че Илън е прейкалено твърд, импулсивен или тираничен. Но времената бяха трудни и всучки ние, които имахме представа от оперативната страна на компанията, го знаехме. Харесваше ми, че не представя нещата в розова светлина.”

Ашли Ванс – Илън Мъск. Pay Pal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще”

Например, следващият модел на Tesla е трябвало да бъде Model E, заради желанието на Мъск да се пошегува и гамата му от модели да има инициалите S, E и X.”

Ашли Ванс – Илън Мъск. Pay Pal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще”

„Всеки ден Мъск пуска търсене в Google за Tesla и ако види негативна публикажия, нарежда на някой да я „оправи“, макар, че пиарите не могат да направят много по въпроса. Един от служителите не идва на събитие, защото иска да присъства на раждането на детето си. Мъск изстрелва имейл с думите: „Това не е извинение. Изключително разочарован съм. Трябва да решиш къде са приоритетите ти. Тук променяме света и хода на историята – или изцяло си посветен на това, или не.“

Ашли Ванс – Илън Мъск. Pay Pal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще”

Никога не се знае какво може да стане, когато паднеш отвисоко.”

Джоджо Мойс – “След теб”

Исках да му кажа. Да му кажа, че не знам какво чувствам. Че го желая, но се страхувам да го желая. Не искам щастието ми да зависи изцяло от това на друг човек, да бъде заложник на сили, които не мога да контролирам.”

Джоджо Мойс – “След теб”

Обичах мъж, който ми бе открил света, но не ме бе обичал достатъчно, за да остане в него. А сега се страхувах да обичам друг мъж, който би могъл да ме обикне, защото…”

Джоджо Мойс – “След теб”

0377722001465638060_544555_600x458Да се обвържа със Сам, би означаваки да приема вероятността за нова загуба. Статистически погледнато, повечето връзки свършваха зле, а предвид душевното ми състояние през изминалите две години, шансовете ми да опровергая статистиката, бяха нищожни. Можехме да говорим много, да се залъгваме в определени моменти, но любовта в крайна сметка означаваше още болка. Още страдание – за мен или още по-лошо, за него.
Кой има сили за това?”

Джоджо Мойс – “След теб”

Има само един отговор и мога да ти кажа какъв е, защото го виждам всеки ден. Трябва да живееш. И да се хвърляш през глава във всичко, и да се опитваш да не мислиш за страданието.”

Джоджо Мойс – “След теб”

Трябва да се прави разлика между две болки, малки мой Оскар, физическата болка и духовната болка. Физическата болка можем да изтърпим. А духовната болка избираме.”

Ерик Емануел Шмит – “Оскар и розовата дама”

Гледам те как работиш ден и нощ, бъхтиш се като грешен дявол и не ти остава време да си поемеш дъх. Има три причини хората да се държат така. Или са луди, или са глупави, или се опитват да забравят нещо. Що се отнася до теб, аз знаех, че се опитваш да забравиш нещо, но не знаех какво.”

Тетрадката” – Никълъс Спаркс

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s