Най-големите лъжи в историята II – Ха. А. Мелер

Това е книга, която разтърсва светове. Малко са четивата, които целят такава искреност и яснота. Тук ще намерите отговори на въпроси, които просто забравяме да си зададем. Авторът ни кара да се замислим за историята като средство за бетониране на властови позиции, за възпяване на определен владетел, за тласък на някое убеждение – религия, идеология или светоглед. Той гледа на нея като на оръжие използвано от комунистите, националсоциалистите и всички заинтересовани.

В „Най-големите лъжи в историята II“ ще намерите цитат от Волтер, че „Историята е като Мисисипи от лъжи“ – замислете се за това преди да започнете книгата, защото тя ще разруши ваша представа за света. В нея се развенчават редица митове, това е преглед на най-интересните казуси в историята, започвайки от далечната ни древност.

В този труд ще разберете каква е връзката между древните персийци и християнството, как култът към бог Митра също му е повлияло. Ще стигнете до извода, че религиозните учения са взаимносвързани, ще разберете ролята на Заратустра, какво е всъщност Армагедон и от къде произлиза. Развенчани са и мистериите около Френската революция, отговаряйки на въпроси, които не смеем да си зададем. Подробен обзор ще ни покаже какво всъщност е комунизма, кои са всъщност Маркс, Ленин и Коба.

Книгата поставя протоколите на мъдреците от Цион като най-опасната фалшификация в историята, а също така прави преглед на редица други важни такива. Призовавам ви – прочетете тази книга, нека заедно разчупим своя имагинерен свят.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s