Няма да получите омразата ми – Антоан Лейри

Когато захванах тази малка, но затрогваща книжка знаех, че няма как тя да не предизвика сълзи на очите ми! Редно е да спомена, че всъщност авторът ѝ не е някой прочут писател, а един обикновен мъж. Човек като всеки нас, който е открил жената, с която желае да сподели живота си. Той е бащата на едно малко момченце, което се нуждае от своите родители.

202967_b

Всъщност „Няма да получите омразата ми“ е едно затрогващо откровение написано от Антоан Лейри, който се опитва да се справи със загубата на своята съпруга Елен. В тази тънка книжка той успява да излее сърцето си и да ни затрогне по начин, който малко съвременни автори са успявали. Надали бихте останали безчувствени, докато я четете.

Основната тема в нея е смъртта на наш близък. Това не е нещо, което може да се превъзмогне някога, особено ако това е вашата половинка. Единствено,

което можем да направим е просто да свикнем със загубата. Да намерим начин да продължим въпреки болката и увеличаващата се пропаст в сърцето ни! Да намерим в себе си силата и волята за живот. Да осъзнаем, че най-важното е да продължим да се грижим за хората, които са все още тук. Както Лейри се грижи за своя невръстен син, изправяйки се срещу мъката заедно, като отбор.

Поднесена по един истински и чувствен начин тази прекрасна изповед на един любящ баща, се опитва да ни научи на най-важното. Не е редно да градим живота си върху омразата – това, което бихме постигнали с нея е само и единствено унищожение. Няма връщане назад, затова просто трябва да продължим с живота си, колкото и да ни е трудно.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s