Славея – Кристин Хана

За първи път захващам книга отнасяща се за Втората световна война. Някак вътрешно подозирах, че ще ми хареса, все пак уча история, а кое събитие предизвиква по-голям интерес от войната? Удивена съм от умението на авторката – Кристин Хана, една американка израснала в друго време и епоха, да пресъздаде толкова точно атмосферата на тези събития. Четеш и си представяш толкова ясна картина сякаш си там.
Удивителна книга носеща духа на едно ужасно време, но съумяваща да докаже, че в такива времена нищо не е важно, освен това да бъдем хора и да си помагаме. Всеки по свой начин, но никога напразно. Няма значение дали ще се включиш в партизанско движение или ще помагаш на тези, които можеш скришом. Важното е именно това. Да бъдем хора, въпреки зверствата, въпреки времената и обстоятелствата – това ни прави красиви, истински.
Една история за това, че не трябва да се стесняваме да обичаме хората до себе си – нашето семейство. Именно на него трябва да можем да се облегнем винаги, когато имаме нужда! Никога не бива да се страхуваме да обичаме, понякога любовта не е най-голямата ни слабост, а най-тайното ни оръжие! Обичайте семействата си! Заслужава си, винаги и въпреки обстоятелствата. Те са хората, на които трябва да разчитате винаги и безрезервно!
Книгата омайва с невероятна дарба на авторката да пише смайващо красиво! Поздравления и за преводача – определено си е свършил добре работата! Тази история разкрива ужаса изживян от няколко поколения, но оставил истинска и неизлечима следа в едно поколение – това на сестрите Росиньол. Потопете се в тази история, заслужава си всяка секунда!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s